Naslovna Vijesti Akademik Zukorlić: U Grad za asfalt trebalo ući tri miliona eura

Akademik Zukorlić: U Grad za asfalt trebalo ući tri miliona eura

544
Objavi

Nakon posjete mještanima Selakovca nosilac Liste “Matica Bošnjačka” akademik Muamer Zukorlić uz mještane Trnave, zaseok Kleče, koji su bez vode, rasvjete i asfalta. Iako nadomak grada, odsječeni od svijeta. Mještani se vlastima redovno obraćali ali uzalud. 

Život u Trnavi bez elementarnih uslova primjer, tzv. šarene laže Evropskog Novog Pazara. Normalna vlast, kako kaže, od dvije do četiri godine može asfaltirati sve ulice, ali i sva sela, kojih na ovom području nema mnogo.

– Čitam neki dan, neki izvještaj što kradu od gradskog budžeta pa daju Regionalnoj televiziji koju su oni kupili. Oni su tamo napravili da mjesečno uzimaju po četrdeset i nešto hiljada eura. Ovdje za najviše pola godine što ukradu samo za tu TV asfaltirao bi se put ovdje do vas, do džamije, riješilo bi se pitanje kanalizacije, vode, kaže akademik Zukorlić.

Poručuje, biće na raspolaganju svom narodu, ali bez nametanja, otimanja ili kupovine vlasti.

– Ja neću svoj narod da ponizim kupovinom glasova. Za mene kad daš čovjeku 20,30 ili 50 eura za glas ja sam ga sveo na pijacu stočnu. Ja ne mogu svog Bošnjaka da ponizim na taj način. Ja više volim batalit sve na svijetu nego mog Bošnjaka ili sugrađanina na taj način da gledam.

Mještani Kleča zahvalni jer je konačno, kažu, neko okrenuo glavu prema njihovim problemima.

– Hvala puno na posjeti. Zahvalila bih se svima iz SPP-a i Matice bošnjačke. Mi smo Vas oduvijek podržavali i uvijek ćemo. Svjesni smo koliko vrijedite i na svim izborima na kojima se kandidujete glasat ćemo za vas.

Ljeti se u prašini guše, lome noge i kad je kiša hodaju po blatu i mještani Mura.

Žale se da ih vlast ucjenjuje.

-Ucjenjivali su nas sa SDP članskim karticama. Poslije toga nisu više htjeli da čuju, pričaju, poručuju mještani.

Obraćajući se građanima Mura muftija Zukorlić ističe da je u prvom mahu za asfaltiranje u Grad Novi Pazar trebalo ući tri miliona eura.

-To je bio samo prvi korak. Zamislite kakva je to gradska vlast koja odbije tri miliona eura. Da je moglo da jedan milion uzmu i podijele oni bi pristali i dali dozvole. Ali pošto ovo ne ide kroz njihove instalacije ne može da se odvrne iz te brazde ništa.

Priča o asfaltu treba, između ostalog, raskrinkati vlast dugu tri decenije

-Vi domaćini, vi džematlije, vi ste najkvalitetniji dio ovog naroda. Ne smijete da pustite da vam ta sorta kaže ne damo vam asfalt. Ko ste vi da ne date asfalt, naglašava nosilac Liste “Matica Bošnjačka akademik Muamer Zukorlić.

Ovo je, kaže, početak političkih promjena. Izbori 4. novembra važni su za identitet Bošnjaka, njihovo dostojanstvo i slobodu. Kada Bošnjačko nacionalno vijeće bude u rukama onih koji znaju nositi emanet i koji ga ne prodaju Bošnjaci će tek tad imati prave zastupnike da ih štite i predstavljaju.