Naslovna Uncategorized Đerlek o sjednici BNV-a: Vijećnicima nije pokazan finansijski plan pod izgovorom da...

Đerlek o sjednici BNV-a: Vijećnicima nije pokazan finansijski plan pod izgovorom da je sekretar bolestan

417
Objavi

Danas je održana sjednica BNV-a koja je i ovog puta bila zatvorena za predstavnike medija. I ovu sjednicu su, prema riječima vijećnika Matice bošnjačke, pratile brojne nepravilnosti, od kojih dvije ključne – usvajanje finansijskog plana i konstatovanje navodne ostavke akademika Muamera Zukorlića.

– Gotovo sam bez komentara. Nastavlja se jedno karikiranje rada BNV-a, jedna zloupotreba jednog veoma važnog tijela. Imate situaciju gdje se usvajao finansijski plan Vijeća i gdje smo očekivali da od stručnih službi dobijemo izvještaj kako bi znali kako izgleda taj finansijski plan. Međutim, ono što je apsurd i što nam je rečeno jeste da je sekretar Vijeća koji je zadužen za resor finansija navodno bolestan i da nije tu. Mi kao vijećnici nismo imali priliku da vidimo za šta BNV troši novac i da li ide za one potrebe što je zapravo u nadležnosti BNV-a?  Imali smo još jednu vrstu obračuna, a to je da samo imali da je većina konstatovala navodnu ostavku akademika Muamera Zukorlića, navodno zato što godinu dana nije bio na sastancima, a u isto vrijeme imate situaciju da je ovo navodno neka šesta sjednica BNV-a. Međutim, mi nismo bili pozvani na te sjednica BNV-a. One su se održavale u nekim fantomskim, zatvorenim prostorijama.

Iz Matice bošnjačke poručuju da će se povodom konstatovanja navodne ostavke akademika Muamera Zukorlića obratiti nadležnim organima radi sprečavanja obračuna sa nosiocem liste Matice bošnjačke.