Naslovna Uncategorized Dr. Muratović: Navodno oduzimanje mandata ima za cilj prikrivanje finansijskih malverzacija

Dr. Muratović: Navodno oduzimanje mandata ima za cilj prikrivanje finansijskih malverzacija

439
Objavi

 

Na poslednjoj sjednici Bošnjačkog nacionalnog vijeća u kojem većinu čine liste “Samoopredjeljenje” Sulejman Ugljanin i “Vakat je” bliske SDP-u,  donijeta je odluka da se nosiocu liste “Matice bošnjačke” akademiku Muameru Zukorliću oduzme mandat.

Ovom nelegalnom odlukom, ističe vijećnik dr. Admir Muratović, vladajuće strukture pokušale su da prikriju malverzacije koje su nastavljene i pod rukovođenjem nove predsjednice u finansijskom računu i u finansijskom planu za narednu godinu.

„Vi se tehnički niste pripremili za današnju sjednicu, to da li postoji nešto u službama, mene apsolutno ne zanima i službe nisu da servisiraju vas, pored toga što treba da servisiraju vas, trebaju da budu na usluzi i vijećnicima koje je birao ovaj narod, niste ih vi birali jer najvjerovatnije da ste ih vi birali, mene ne biste izabrali sigurno iako sam vam više dobra uradio nego nečeg drugog. Što se tiče finansijskog plana, sreća pa se desi korona pa će biti izgovora za sve, za sva ova pitanja na koja smo tražili odgovore a nismo ih dobili pa onda ovdje imamo prilike i prostora da se, nažalost, mašta. Ja bih voleo da se krene u realizaciju tog projekta zvani fondacija Hadžet kojem ste dodijelili prilično velika sredstva od 1.850.000 hiljada dinara, šta je to? Da li je to fondacija koja se tek osniva ili je nastavak potrebnih pisanih papirnatih institucija koje su potrebne da bi se opravdala ova sredstva.“

Muratović ukazao na proneveru novca koji je bio određen za praćenje realizacije nastave na bosanskom jeziku. Naglasio da dokumenta u osnovnoj školi Avdo Međedović nisu na bosanskom jeziku iako je to direktno bila obaveza BNV-a.

„Sredstva vezana za unapređenje rada u obrazovnim institucijama na bosanskom jeziku, koga ste bili zadužili za te stvari, proneverio vam je novac. Evo i zvanično vas obavještavam da niti jedan dokument, statut, poslovnik o radu, planovi u osnovnoj školi „Avdo Međedović nisu bili na bosanskom jeziku.“

Na upozorenje predsjednice BNV-a o isteku vremena predvidjenom za obracanje, dr. Muratovic istakao da njegovi vrijeme tek dolazi.