Dr. Zukorlić: Pravno nasilje nad BNV-om počelo je još 2010. i sada treba da se okonča

  1328
  Objavi

  Previranja u BNV počela su prošle sedmice kada je objavljen zahtjev tog veća rukovodstvu Srbije i Crne Gore da se Sandžaku obezbijedi specijalni status, a Džudžo je objašnjavao da je to urađeno mimo njegovog znanja i volje, te da taj papir nije potpisao jer nije imao saglasnost liste većnika Vakat je, koja je u partnerskom odosu sa listom Samoopredeljenje.

  U međuvremenu, lista Samoopredeljenje zatražila je da Džudžo podnese ostavku, što je on odbio, ali mu je nakon toga zabranjen ulazak u Veće.

  Moguće je i da liste „Vakat je” i, sada opoziciona, „Matica bošnjačka” dr. Muamera Zukorlića naprave novu većinu, što bi Ugljaninovu listu otjeralo u opoziciju. Zukorlić ne isključuje „za sada teorijsku” mogućnost formiranja nove većine u BNV-u, ali uz uslove „da se okupimo oko principa za koje se mi zalažemo”. Ipak…

  „Prvo bi trebalo da se raščiste odnosi unutar Ugljaninove grupe, pa odnosi te grupe i koalicionih partnera, pa tek posle da se mi iz opozicije prema tome opredeljujemo. Mislim da se u toj grupaciji lome koplja najviše oko budžetskih sredstava koja dobija BNV. Ovo je pred raspletom, jer pravno nasilje nad BNV-om počelo je još 2010. i sada treba da se okonča, da se BNV vrati Bošnjacima i ulozi koja mu je namijenjena, bez frakcijskih, partijskih i korupcionaških interesa”, kaže za naš list dr. Zukorlić.

  Inače, 27. juna ističe rok od šest mjeseci od posljednje sjednice savjeta Bošnjaka. Ukoliko do tada ne bude sazvana, biće uvedene privremene mjere.

  Izvor: Politika