Naslovna Vijesti Dr. Zukorlić u Skupštini Srbije zatražio osnivanje naučno-tehnološkog parka u Novom Pazaru

Dr. Zukorlić u Skupštini Srbije zatražio osnivanje naučno-tehnološkog parka u Novom Pazaru

380
Objavi

Ideja narodnog poslanika Muamera Zukorlića o osnivanju naučno-tehnološkog parka u Novom Pazaru za mlade itekakva je šansa da pokažu svoje mogućnosti. I ministar, i Ministarstvo i Lokalna samouprava, svi zajedno, vjeruje dr. Zukorlić imat će dovoljno snage da ga uspostave i osnuju. 

Za ozbiljno bavljenje naukom potrebno je imati i znati upotrijebiti nekoliko potencija. Prema riječima narodnog poslanika dr. Muamera Zukorlića za nauku i naučna istraživanja neophodan je ozbiljan budžet. Srbija se, naglašava, ne može takmičiti s velikim svjetskim silama i privredama, ali njeni snaga i mogućnost leže prvenstveno među mladim talentima. Daje i snažnu podršku osnivanju naučno-tehnoloških parkova gdje se otišlo prilično ozbiljno. Zahvaljuje i kolegi iz Novog Pazara koji je podržao ideju dr. Zukorlića osnivanja Naučno-tehnološkog parka na području Sandžaka kako bi mladi dobili šansu da pokažu svoje mogućnosti.

 

– Veoma je važno da podrška dolazi i od predstavnika lokalne samouprave čije će partnerstvo biti od izuzetne važnosti a na ovu temu sam već razgovarao s ministrom prije nekoliko mjeseci i mislim da ćemo imati dovoljno snage da zajedno s ministrom, minostarstvom, lokalnom samoupravom u Novom Pazaru svi zajedno damo doprinos i podršku da se jedan takav park uspostavi i osnuje u Novom Pazaru, kazao je dr. Zukorlić.

 

Poslanici Stranke pravde i pomirenja podržavaju Prijedlog zakona o nauci i istraživanjima smatrajući ga velikim napretkom i prilikom za mlade istraživače da naučno primijene i da ih pritom podrže institucije.