Naslovna Vijesti Dr. Zukorlić – Ugljanin nema razloga za slavlje – Postao je ovisan...

Dr. Zukorlić – Ugljanin nema razloga za slavlje – Postao je ovisan o Ljajiću (Video)

622
Objavi

U nedjelju, 4. novembra održani su izbori za Bošnjačko nacionalno vijeće u Srbiji. Najviše glasova osvojili su “Matica bošnjačka” Muamera Zukorlića i “Samoopredjeljenje” Sulejmana Ugljanina.

Zukorlić je za N1 komentarisao rezultate izbora:

“Mi smo najveći dobitnici izbora. Pobijedili smo u Novom Pazaru, Prijepolju, Priboju, Novoj Varoši i mjestima širom Srbije. Tutin i Sjenica su mrlje na političkoj mapi Sandžaka. U Sjenici smo uspjeli da se približimo protivničkoj strani. U Tutinu izbori liče na nešto do 5, od 5 huligani blokiraju izbore, pune se kutije i ostvarena je razlika gdje kompenziraju gubitike u drugim mjestima”, kazao je Zukorlić.

On je za N1 kazao da je Rasim Ljajić najveći gubitnik izbora, da nigdje nije pobijedio i da je dobio najmanje glasova.

“Matica bošnjačka” koju on predvodi je konceptualno zastupala politiku pomirenja, kazao je Zukorlić, rekavši da taj pristup “nije medijski atraktivan”.

“Ljajićeva kolona je kupila prorežimske glasače, Ugljaninova nacionalističke. Tutin je poznat po kupovini glasova. Imali smo ranije snimke kako se pune glasačka mjesta. Tamo nije realno moguće regularno otkloniti to. Oni su u sprezi sa policijom i polugama vlasti. Čovjek tamo s torbom para nudi novac na biračkim mjestima. Policija se druži s njima. U Tutinu je mrak”, poručio je Zukorlić.

Zukorlić je kazao da je lista Sulejmana Ugljanina dobila 14 mandata, baš kao i njegova, te da nema razloga sa slavi pobjedu.

“Ovo je početak političkih promjena. Ugljanin nije pobijedio, ima četiri mandata manje nego u prošlom mandatu. Ovisan je o Ljajiću. To je šarena laža. Ali mediji su ga predstavili kao pobjednika”,poručio je Zukorlić za N1.

Ipak, Zukorlić je otvoren za saradnju – ali nije na interesne dogovore.

“Ako ostanemo u opoziciji – bićemo oštra i konstruktivna opozicija”, poručio je Zukorlić.

On je dodao da su ga optuživali da iza njega stoji zvanični Beograd, na što je kazao da je to radila Ljajićeva vlada koji je “ljubimac svih režima 20 godina”.

Zukorlić za N1 je kazao da su njegovi odnosi sa Aleksandrom Vučićem “zapeli zbog dodikovanja”.

“To je dugoročna investicija. Investicija u dijalog i pomirenje. S njim sam to dogovorio prije dvije godine. Prva godina je bila solidna. Druga godina, zapelo je zbog dodikovanja. Više puta sam ukazivao da se moraju distancirati od toga”, kazao je Zukorlić u Danu uživo na N1.

On je kazao ipak da je “politika takva i investicija takva”:

“Nije kamata. Investirate s procjenom da će to biti dobro i da bude što više benefita. Govorim o investicijama za moj narod i ciljeve za koje se borim. Ja nemam potreba prema Vučiću”, poručio je Zukorlić.

izvor: n1