Naslovna Vijesti Dr. Zukorlić: Ugljanin uz pomoć državnog aparata nastavio uzurpiranje BNV-a

Dr. Zukorlić: Ugljanin uz pomoć državnog aparata nastavio uzurpiranje BNV-a

391
Objavi
Beograd, 7. novembra 2018 - Arhivska fotografija od 31. januara 2018. godine. Predsednik Stranke pravde i pomirenja (SPP) Muamer Zukorlic ne iskljucuje mogucnost saradnje sa Rasimom Ljajicem za Bosnjacki nacionalni savet, ali pod uslovima da ta koalicija bude zasnovana na principijelnim, a ne interesnim osnovama. FOTO TANJUG / DRAGAN KUJUNDZIC / bb *** Local Caption ***

Predsjednik Stranke pravde i pomirenja (SPP) i poslanik u srpskom parlamentu dr. Muamer Zukorlić optužio je predsjednika Sandžačke demokratske stranke (SDA) Sandžaka Sulejmana Ugljanina da aktuelnu krizu u Bošnjačkom nacionalnom veću (BNV) koristi za nastavak uzurpiranja te institucije, ali i obesmišljavanje i vrijeđanje Bošnjaka.

U intervjuu za današnji Kurir, Zurkolić komentariše trenutnu situaciju u BNV, nakon smjene Esada Džudže i ističe da je formalna strana priče da je sukob Ugljanina i Džudža nastao kada je Ugljaninova strana objavila da je BNV podnio zahtjev državnom vrhu Srbije i Crne Gore za “specijalni status Sandžaka”.

Druga strana priče je, kaže Zukorlić, da Ugljanin održava svojevrstan monopol u BNV-u uz, kako kaže, pomoć raznih faktora, vrlo često “uz pomoć nadležnih državnih organa, sada uz pomoć Ljajićeve grupe Vakat je”.

“Uz sve to što čini i govori, na kraju ipak dobije podršku. Ovo je urušavanje Veća, obesmišljavanje i vrijeđanje Bošnjaka. Ne postoji ni minimum uslova za normalan rad Veća. Kontrolišu ga huligani i kriminalci”, tvrdi Zukorlić.

On kaže da je zagovaranje autonomije Sandžaka u duhu Ugljaninovog političkog mentaliteta, za koji kaže da predstavlja “najbezočnije licemerstvo”.

“Najveću galamu digao je samo dva dana prije sjednice Narodne skupštine, kada je predsjednik Srbije trebalo da govori o Kosovu. Ili se s nekim dogovora, ili želi da iskaže svoje nezadovoljstvo zbog ličnog statusa – gubljenja političkog uticaja u Sandžaku, ministarske fotelje u Beogradu i budžetskih uticaja, zbog činjenice da mu puca stranka”, kaže Zukorlić.

Dodaje da je Ugljanin “frustriran i nervozan” pa na taj način skreće pažnju na sebe glupostima.

(rtv.rs)