Naslovna Vijesti Građani Novog Pazara u emisiji Sandžak TV: U 21. vijeku mi se...

Građani Novog Pazara u emisiji Sandžak TV: U 21. vijeku mi se borimo za asfalt

514
Objavi

U emisiji „Borba za asfalt“, kako kaže ef. Crnovršanin, umjesto da se govori o fabrikama i autoputevima, vraćamo se na temu koja je davno trebala biti prevaziđena, kao i o zbivanjima u Skupštini Grada Novog Pazara.

-Mi smo prije nekoliko dana imali takvu situaciju da je Uzvišeni Stvoritelj spustio svoj smiraj da postupimo kao iskreni vjernici. Rekli ste ulemi se dolazilo na noge. I dan danas se ulemi dolazi na noge0 . Ništa ovo ne bi bilo da ulema nije jaka i da Islamska zajednica kao okosnica svega nije jaka. Zato, svi koji žele da ostvare neki rezultat i danas napadaju ulemu a na taj tron došli su preko uleme, podsjeća mr Asmir ef. Crnovršanin, gl.imam Medžlisa IZ N. Pazar

Gradonačelnici svih opština i gradova u Srbiji kada bi imali ovakvu priliku, kaže odbornik Zećirović, a ne bi je realizovali, ne bi ni dočekali sljedeći mandat.

-Stalno gradonačelnik i odbornici u Skupštini Grada nas prozivaju da smo bili nekakvi indirektni krivci za smanjenje budžeta Novog Pazara. Evo, ako smo bili indirektni krivci sad smo indirektni „pravci“ da se rasterećuje gradski budžet za tri miliona eura. Narodni poslanik Muamer Zukorlić u Beogradu je izdejstvovao na najvišem nivou da se opredijele novčana sredstva za poboljšanje infrastruktur jer je uspio da se prvi put u Beogradu razgovara o stvarnim problemima Bošnjaka. Muftija Zukorlić nije neko ko ide u Beograd i priča da ovdje postoje militanti ili narod koji je divlji. Muftija Zukorlić ovaj narod u Beogradu predstavlja na najbolji mogući način, naglašava Edin Zećirović, odbornik SPP u Skupštini Grada

Ističe kako nema nikakvih problema za dobijanje građevinskih dozvola, ali je na sceni orkestrirana blokada u svim institucijama Gradske uprave Novog Pazara. I dok se u Priboju objeručke prihvatio projekt asfaltiranja, ponašanje lokalne samouprave neshvatljivo.

– Ne vidim uopšte razlog u čemu kod gradonačelnika tolika srdžba, arogantnost. Da učini to zbog djece, ne mora zbog nas građana, hajde mi smo teroristi, kako nas nazivaju ovakvim ili onakvim imenima, ali u čemu on sagleda njegovu realnost kad prije pet minuta kaže potpisat ću to a onda dovodi njegove odbornike i pravi haos po Opštini, kaže Džemail Smajović, žitelj Trnave.

Hadžije Emro Skarep, ispred Ulice Narodnog fronta podsjeća šta je njemu i komšijama najviše smetalo.

– Građane moje ulice, Narodnog fronta, najviše je iritiralo što je Opština i taj Hasanović asfaltirao neke krakove i to gdje rade dvojica u Opštini, a to su Đerleci. Stalno je pričao da asfaltiramo i radimo ulicu Narodnog fronta, a nijedan centimetar nije uradio, kaže hadžija Skarep.

Iz naselja Šutenovac, Nako Tutić poručuje da su SDP i SDA toliko godina na vlasti, a ništa nisu donijeli.

– Nikakva boljitka nema. Sve je prodato, uništeno, svi građani Novog Pazara to znaju. Ovaj čovjek bi trebao da se pusti, da budu promjene jer ovi su ljudi toliko godina vladali a nema ništa.

Odbornik Zećirović komentirajući izjavu gospodina Jolovića da je branio Bošnjake od Bošnjaka kaže da je vjerovatno bio u pravu ali ga čudi koje je to Bošnjake branio i od kojih Bošnjaka. U koaliciji je, podsjeća, sa tri grupe Bošnjaka na nivou Grada Novog Pazara.

– Vjerovatno na sastancima gdje su dogovarali strategiju protiv građana ovog grada i odbornika opozicije imao je obavezu da brani SDP od SDA. Pretpostavljam, mi smo u onoj Skupštini poredani u tri kolone pa će na narednoj Skupštini to biti prekomponovano. Vjerovatno će odbornici SNS-a biti poredani između SDA i SDP kao tampon zona. Što se nas tiče, uspjeli smo odbraniti i sami sebe i građane.

Desilo se, naglašava, da je zadnjih nekoliko godina ovaj narod prestao biti taoc jedne ili dvije opcije. Polako, kaže, dobija alternativu u novim ljudima. Ukoliko, prema njegovim riječima, gospodin Biševac odluči biti gradonačelnik svih građana učinit će sve da se naredne sedmice izdaju građevinske dozvole. Odluči li, međutim, da ne bude gradonačelnik svih građana idalje će opstruirati početak radova u dvadeset i jednoj ulici.