Naslovna Vijesti MI IMAMO MUAMERA ZUKORLIĆA!

MI IMAMO MUAMERA ZUKORLIĆA!

484
Objavi

Mi Bošnjaci imamo Muamera Zukorlića, Allah nam je dao njega i sami znamo kakva nam je istorija na žalost bila, i znamo da od 90-tih godina mi nismo imali intelektualca i predvodnika kakav je Muamer Zukorlić.

Mi Bošnjaci potencijal Muamera Zukorlića moramo da iskoristimo za dobro našeg naroda, za dobro svih nas.

Mi Bošnjaci od pojave Muamera Zukorlića ne moramo da “crvenimo” pred balkanskim intelektualcima pa čak ni pred svijetom, mi imamo njega!

Mi Bošnjaci moramo mudri da budemo, da prepoznamo najboljeg od nas, da učimo od njega, da nam prenosi znanje, da nas na najbolji način predstavlja i da koristi zajednici.

Mi Bošnjaci ispred nas imamo čovjeka koji sadrži sve neophodne komponente ili ti pak parametre koji su neophodni da budemo ponosni i jaki kao zajednica.

Mi Bošnjaci kroz istoriju i kroz sadašnjost smo izuzetno moralni i čvrsti ljudi, na osnovu toga moramo i da biramo. Muamer Zukorlić sadrži sve lične karakteristike koje određuju čovjeka na kojeg moramo da budemo ponosni!

Zar nam nije dovoljno moral koji poseduje, etiku, vaspitanje, iskrenost, plemenitost, hrabrost, humanost!
Zar nam nije dovoljno intelektualne sposobnosti koje poseduje, na koje se cio Balkan ponosi od analiza procena, primjena, shvatanja i neverovatnog znanja!
Zar nam nisu jasni motivi, ciljevi i namere koje Muamer Zukorlić želi za svoj narod!
Zar te ciljeve on nije ostvario i kao muftija?
Zar njegove namere nisu čiste i nisu dvolične?
Zar njegovi motivi nisu jasni, precizni i decidni?

Bošnjaci moji, narode moj, ovo su pokazatelji koje je neophodno da imamo bilo da biramo supružnike, prijatelje ili predstavnike na koje ćemo ponosni da budemo i kao zajednica prosperitet da ostvarimo!
Mudro narode moj!

Mladi SPP u CRNOJ GORI