Naslovna Vijesti Muftija povezuje Pešter s kraja na kraj

Muftija povezuje Pešter s kraja na kraj

505
Objavi

Nikad Pešterci nisu bili sretniji do danas. Kažu, danas je put pobijedio. Sredstva koja je akademik Muamer Zukorlić, kao narodni poslanik i kao opozicioni predstavnik dobio za asfaltiranje ulica danas realizirana na Pešteri. Kreće izgradnja na dionici od Raškovića do Ugla. Put preko Peštera žila kucavica je za život naroda na tom području.

-Ljudi ovo je jedna velika radost. Ja ne umijem da opišem ovu sreću našu, kaže jedan od žitelja. Poručuju i muftija će to uraditi jer mu vjerujemo.

-Ovo je za nas rođendan. Kad neko pita koga ćemo da glasamo hoćemo put da glasamo, odgovaraju.

Samo ovdje na Pešteru i Sandžaku postalo je normalno da se narod pljačka i reketira da bi mu se asfaltirao put.

-U normalnim okolnostima ovo ne treba da radi narodni poslanik nego opština. Pošto su oni radili kako su radili, o njima neću da govorim ništa ružno, vi ih najbolje poznajete. Vi znate već su ovdje preko brda uzeli 40 hiljada eura i još 50 hiljada eura i još nisu počeli da im asfaltiraju. Mi ćemo asfaltirati bez da se od građana uzme jedan jedini dinar. Evo sada poručujem i vašem predsjedniku Opštine neka da saglasnost i odmah ćemo krenuti da asfaltiramo nekoliko ulica u samom gradu i još gdje uspijemo, kaže između ostalog akademik Zukorlić.

Da je ovaj put asfaltiran prije 50 godina ne bi imali 70 posto iseljenog stanovništva

-Bolje spašavati i to 30 posto nego nastaviti da se raspada i zato smo danas ovdje, kaže narodni poslanik Zukorlić

Važan put državnog nivoa bit će asfaltiran u dvije trake po šest metara, prema najvišim standardima i kvalitetu. Iako od građevinske sezone nije mnogo ostalo u ovoj će biti urađeno koliko to vremenski uvjeti budu dozvoljavali.

Ovo su stvari koje, poručuje akademik Zukorlić, moraju biti iznad politike, inata, sitnih duša. Vjeruje i da je ovo uspješan početak koji će probiti barijere i u Novom Pazaru i svim drugim gradovima.