Naslovna Vijesti Muftija Zukorlić sa mještanima Selakovca – Asfalt više neće biti san

Muftija Zukorlić sa mještanima Selakovca – Asfalt više neće biti san

515
Objavi

Predsjednik Stranke pravde i pomirenja akademik Muamer Zukorlić obišao je danas mještane novopazarskog naselja Selakovac. Mještani ovog naselja godinama unazad diskriminisani su od stranke lokalne vlasti. Zalaganjem Muftije Zukorlića, Vlada Srbije i JP “Putevi Srbije” obezbijedili su sredstva za asflatiranje 21 ulice u Novom Pazaru, među kojima i nekoliko ulica u Selakovcu, međutim lokalna vlast pokušava opstruirati ovaj projekat. Muftija Zukorlić mještanima poručio da neće odustati, te da će se ulice asflatirati.

Podršku diskriminiranim mještanima pružio ispred Osnovne škole “Avdo Međedović” gdje djeca dolaze prašnjava na nastavu, gaze zimi po blatu i bljuzgavici, jer nema asfalta. Muftija Zukorlić kazao da je neshvatljivo, kaže, da jedan gradonačelnik u 21. stoljeću ne želi staviti svoj potpis kako ovim ljudima asfalt više ne bi bio san.

“Obećavamo vam u ovoj ulici u ovom naselju ali i svim drugim naseljima da vlast, asfalt, vodovod, kanalizacija, osvjetljenje nećemo koristitit za dobijanje glasova ili ne daj Bože stjecanja neke lične koristi. To hoću to da znate.”

Osvrćući se na dešavanja u Skupštini Grada Novog Pazara prije dva dana ističe da su odbornici SPP-a bili na strani naroda, a SDP i SDA su okupljali narkodilere da ih brane, protiv tog istog naroda. Kazao da prisustvo građana nije bio upad ili puč kako se pokušava predstaviti već lekcija dostojanstva i slobode.

“Oni nas ne mogu da zaplaše, neka to znaju i nemoj da nam na put staju. Nama se ne može na put stajati. Nek staju na svoje puteve.”

Obraćajući se mještanima u drugom dijelu Selakovca koji put nemaju još od 1974 godine a i ono što je bilo Opština je, kažu, uništila praveći glavni put, muftija Zukorlić ističe da je neshvatljivo što se ne prihvata ponuda koja s leđa nadležnih miče nekoliko miliona eura. Ipak, ima i onih koji su prepoznali dobru priliku. Primjer iz Priboja.

“Jučer je bila moja delegacija kod predsjednika Opštine Lazara Rvovića koji je izrazio zahvalnost što smo obezbijedili sredstva tamo za dvije ulice za početak i već danas kreću pripreme. Odmah će ići asfaltiranje. Sličan program imamo za Prijepolje, Novu Varoš, Sjenicu i Tutin.” kazao je Zukorlić.

Poručuje, sve će ovisiti o tome ko je na čelu grada ili opštine. Tamo gdje bude, kako kaže, normalan čovjek, bilo da je Bošnjak ili Srbin, radovi mogu odmah krenuti.