Naslovna Vijesti O koaliciji sa Ljajićem ili Ugljaninom – Spremni smo na saradnju sa...

O koaliciji sa Ljajićem ili Ugljaninom – Spremni smo na saradnju sa stranom koja prihvati veći dio našeg programa

506
Objavi

Predsednik Stranke pravde i pomirenja (SPP) Muamer Zukorlić ne isključuje mogućnost saradnje sa Rasimom Ljajićem ili sa Sulejmanom Ugljaninom za Bošnjačko nacionalno vijeće, ali pod uslovima da ta koalicija bude zasnovana na principijelnim, a ne interesnim osnovama.

“Jedino insistiram, ukoliko druga strana bude spremna, da pravimo dogovor oko principa, oko onih ključnih programskih načela koji su vezani za interes Bošnjaka u Sandžaku i u Srbiji. U takvim okolnostima ja ne isključujem dogovor”, pojašnjava on. U uključenju za Al Jazeera je Muftija pojasnio da ona strana koja prihvati veći dio naših programskih načela, da će sa njom napraviti saradnju.

“Naša politika je politika pravde i pomirenja. Da na nepravdu ne treba odgovoriti nepravdom, već pravdom. Naš kurs je kurs pomirenja. Znam da to nije atraktivno, ali ta politika nema alternativu . Pomirenje unutar Bošnjaka nema aklternativu, pomirenje Srba i Bošnjaka nema alternativu “, kaže on.

Podsća da Ugljanin u sandžačkim opštinama ima vlast zahvaljujući koalicijama sa SDPS-om, zatim SPS-om i SNS-om.

Programska načela Matice bošnjačke koju bi trebala većim dijelom da prihvati jedna ili druga lista – možete pročitati OVDJE.

Projekte Matice bošnjačke za Bošnjačko nacionalno vijeće možete pogledati OVDJE.