Naslovna Vijesti Odbornički klub SPP-a podržao Jukovića – Upućen zahtjev Gradskoj upravi da hitno...

Odbornički klub SPP-a podržao Jukovića – Upućen zahtjev Gradskoj upravi da hitno reaguje

583
Objavi

Profesor Ćamil Juković, koji je teško ranjen prije četrnaest godina u vatrenom obračunu pristalica SDA i SDP  danas je nastavio protest na kružnom toku, ispred Gradske uprave u centru Novog Pazara. Peti dan protesta podršku prof. Jukoviću pružio Odbornički klub Stranka pravde i pomirenja.

Odbornički klub Stranke pravde i pomirenja u Novom Pazaru obišao Ćamila Jukovića izražavajući nezadovoljstvo što mu se niko iz Gradske uprave nije obratio u ovih pet dana protesta podsjećajuci na ono što se desilo prije 14 godina kao i da je prof. Juković uputio zahtjev Gradskoj upravi da riješe sa specijalnom bolnicom “Novopazarska banja” finansijski problem kako bi mogao dalje boraviti u ovom zdravstvenoj ustanovi.

Oni koji danas obavljaju vlast nisu se do danas sjetili da spriječe narušavanje dostojanstvo uglednog građanina Novog Pazara. Iz SPP-a napominju da pošto se niko od njih nije udostojio kao odgovorni predstavnici građana odlučili su podržati prof. Jukovića. Obećanja da se ne može naći novac u budžetu su lažna kaže dr. Fehratović pozivajući se na mogućnosti primjene Lex specialisa.

– SPP će u Skupštini insistirati da se prekine agonija a pozivaju sve odbornike i odgovorne iz svih partija ako ne mogu preko svojih partija onda bar lično da daju podršku i iskažu stav da je ovo što se dešava odraz časti i dostojanstva. Od gradonačelnika Biševca traže da hitno izda naredbu da se riješi problem i ispoštuju zahtjevi prof. Jukovića.

– Njegova žrtva obaveza je za sve da se ne dozvoli da se ovako nešto događa. Ne izlaženje u susret njegovim zahtjevima pokazuje da se ne razlikuju oni od prije 14 godina od ovih koji danas obavljaju vlast i šute.

– Ne razlikuju se oni aktivisti SDP i SDA koji su tada pucali i čiji je metak zalutao i pogodio u g. Jukovića od onih koji danas obnašaju najodgovornije funkcije u ove dvije političke partije, krenuvši od Sulejmana Ugljanina i Rasima Ljajića i svih ostalih funkcionera koji danas šute i ne rade ništa kako bi se ova situacija riješila.

SPP, a posebno odbornici, tražit će da se izađe u susret prof. Jukoviću. Upozoravaju sve u policijskoj upravi Novi Pazar da ne ugroze njegov boravak na ulici i da mu se ne otežavaju u ovom protestu. Mnogi podržavaju profesora ali ne smiju stati pred zgradu Gradske uprave. Pozivaju građane da skinu okove sa sebe i da se zajedno izborimo za zahtjev prof. Jukovića, kazao dr. Jahja Fehratović.