Naslovna Vijesti Predsjednik političkog savjeta SPP-a dr. Admir Muratović o korupcijskim radnjama

Predsjednik političkog savjeta SPP-a dr. Admir Muratović o korupcijskim radnjama

625
Objavi

Predsjednik političkog savjeta SPP-a dr. Admir Muratović na konferenciji za novinare govorio o kako kaže korupcijskoj aferi decenije.

U pitanju je prijavljivanje više koruptivnih radnji u period između 2013. i 2014. godine u kojoj su kako kaže dr. Muratović učestvovali Rasim Ljajić potpredsjednik Vlade Srbije i minister za trgovinu, turizam i telekomunikacije, Aida Ćorović bivši narodni poslanik Demokratske stranke koja je u to vrijeme bila i predsjednik nadzornog odbora JKP “Vodovod i kanalizacija”, Meho Mahmutović tadašnji gradonačelnik grada Novog Pazara, Darko Milutin tadašnji koordinator pomoći Vlade Luksemburga, Hanefija Brničanin tadašnji direktor JKP “Vodovod i kanalizacija”  i preduzeće “Asing d.o.o Beograd” a za koje kako je kazao dr. Muratović postoje nepobitni dokazi zbog čega će SPP već danas obavijestiti agenciju za borbu protiv korupcije i druge nadležne institucije.

“Na tender za izvođenje radova, izgradnje novog filterskog postrojenja javilo se više firmi ali je posao dobilo preduzeće “Asing d.o.o Novi Pazar iako je njegova ponuda za 400.000 eura vila veća od najboljeg ponuđivaća. Obzirom da je Darko Milutin u tom trenutku bio predstavnik luksemburške vlade , postoje osnovane sumnje da su zajedno sa predsjednicom nadzornog odbora Aidom Ćorović, u sprezi sa ministom Ljajićem ikoordinirali da projekat dobije baš ovo preduzeće koje za grad Novi Pazar realizira i nekoliko drugih projekata. Uvidom u realne troškove izgradnje ovih objekata i troškova koji su prikazani, lahko je i uočljivo da su ukupni troškovi izgradnje ovog postrojenja bili znatno manje nego što su prikazani. U ovom kontekstu jako je važno kazati da na otvaranju ovog objekta prije nekoliko godina izgovorena je čuvena rečenica da je problem sa vodosnabdijevanjem u Novom Pazaru riješen za narednih 50 godina. Građani Novog Pazara prije neki dan su bili u situaciju da zbog kvara na agregatu cijeli grad nema vode i samo zahvaljujući hitnoj intervenciji koja je došla iz Beograda, taj problem nije riješen već ju samo kratkoročno saniran.”

dr. Muratović je skrenuo pažnju i na asfaltiranje ulica za koje gradonačelnik nije dao saglasnost da se asfaltiraju prije 15 dana.

“Jako je indikativna informacija da je jučer u naselju Mur, u blizini Nur džamije započelo sa pripremama za asfaltiranje ulice koja je trebala prije 15 dana da bude asfaltirana zahvaljujući sredstvima koje je obezbijedio naš lider i narodni poslanik muftija Muamer ef. Zukorlić. Jučer je gradonačelnik iznova posjetio to naselje i naložio da se krene u realizaciji asfaltiranja te ulice. Naravno mi znamo da je to reakcija na ono što je uradila SPP, ali ovdje je interesantna jedna druga stvar

On je pozvao sve građane da na izborima 4. novembra zaokruže broj 2 i da tim zaokruživanjem kažu ne svim ovim anomalijama.

SANA – Adaleta Sejdović-Hamzić

FOTO – Sana