Naslovna Uncategorized Saopćenje za javnost

Saopćenje za javnost

430
Objavi

Obavještavamo svoje cijenjene članove, simpatizere, kao i cjelokupnu javnost, da se u noći između 21. i 22. oktobra dogodio vandalski čin.
Šest predizbornih transparenata Matice bošnjačke, koji su bili postavljeni na ulazno-izlaznim pravcima iz Sjenice, kao i u centru grada, je uništeno i uklonjeno.
Podsjećamo da je ovo samo jedan u nizu vandalskih činova aktualne vlasti koju čine SDA i SDP, nakon nedavnog skidanja i uništavanja transparenata, plakata i murala u Novom Pazaru i nakon skidanja zastava i transparenata od strane istih na prethodnom izborima i pored apela SPP-a i insistiranja da se proces lijepljenja plakata i postavljanja transparenata odvija na fer i korektan način.
Jasno je da je to još jedan gnusni čin opštinske vlasti, koja je u potpunoj panici i strahu od gubitka predstojećih izbora za Bošnjačko nacionalno vijeće.
Zahtjevamo od Policijske stanice Sjenica da utvrdi identitet izgrednika te da hitno budu privedeni, obzirom da se u blizini većine transparenata nalaze kamere preko kojih se mogu utvrditi počinioci ovih krivičnih djela.
Pozivamo sve naše članove, aktiviste, simpatizere da ostanu pribrani i da ne odgovaraju na ove sitne provokacije jer je jedini cilj onih koji na ovim izborima idu u historiju da izazovu incidente kako bi dobili pozornost javnosti i uticali na demokratsko opredjeljenje građana koji masovnu podršku daju Listi Matica bošnjačka – akademik Muamer Zukorlić Muftija.

 

Info služba