Naslovna Vijesti SPP: BNV pretvoren u mehanizam ometanja ostvarivanja bošnjačkih prava

SPP: BNV pretvoren u mehanizam ometanja ostvarivanja bošnjačkih prava

451
Objavi

Stranka pravde i pomirenja najoštrije osuđuje napad na vijećnike Bošnjačkog nacionalnog vijeća i predstavnike medija od strane kriminalaca i huligana koje je Ugljanin instalirao ispred Ureda Vijeća u Novom Pazaru prilikom sjednice ovog organa 24. juna, kaže se u saopštenju SPP-a.

Imajući u vidu činjenicu da je ovo treći nasrtaj na izabrane predstavnike naroda i javnog mnijenja te da postoji tendencija da se isti nastave u budućem periodu, u potpunosti, kako se navodi dalje,  podržavamo odluku vijećnika liste „Matica bošnjačka akademik Muamer Zukorlić Muftija“ da ne učestvuju u radu ovog organa dok se ne obezbijede normalni uvjeti za rad i očuvanje dostojanstva i integriteta svakog vijećnika ponaosob, kao i predstavnika medija, te dok se ne osigura puna transparentnost u radu ovog predstavničkog tijela Bošnjaka u Republici Srbiji.

Ovakvo Vijeće na žalost nastavlja da bude privatna svojina Sulejmana Ugljanina koja zbog očiglednog gubljenja političkog utjecaja i unutarstranačkih problema upotrebom kriminalaca i huligana provocira i omalovažava svoje političke protivnike skrećući pažnju sa veoma nagomilanih problema.

SPP osuđujem kako se navodi  i nekorektno i nezakonito ponašanje Ministarstva za državnu upravu i lokalnu samoupravu koje omogućava nezakonito djelovanje u Vijeću.

Ovakvim odnosom Bošnjačko nacionalo vijeće je pretvoreno u mehanizam ometanja ostvarivanja bošnjačkih prava, i sprječavanja pune nacionalne i kulturne emancipacije, uprkos činjenici da je svojim masovnim izlaskom na prethodne izbore za BNV bošnjački narod pokazao najviši stepen svijesti, kaže se u saopštenju Stranke pravde i pomirenja