Naslovna Vijesti SPP – Prošli su izbori za BNV, dajte saglasnost da asflatiramo ulice

SPP – Prošli su izbori za BNV, dajte saglasnost da asflatiramo ulice

492
Objavi

 

Skupština Novog Pazara raspravljao o davanju saglasnosti za asfaltiranje ulica, a za šta je JP “Putevi Srbije”, obezbijedilo sredstva, zalaganjem dr. Muamera Zukorlića.

Odbornik Stranke pravde i pomirenja Edin Zećirović pokazao projektnu dokumentaciju koju su građani predali Gradskoj upravi kako bi dobili dozvole i kako bi asfaltiranje moglo da krene. Zahtjevi su podnijeti još u oktobru ali odgovora nema, iako je zakonski rok za odgovor pet dana.

Odbornik dr. Jahja Fehratović još jednom pozvao čelnike Gradske uprave da izađu u susret građanima i da daju saglasnost. Istakao da su prošli izbori za BNV, te da nije u pitanju predizborna kampanja, kako su ranije govorili iz SDP-SDA koalicije.

“Podsjećam da smo na isti način sredstva obezbijedili i za opštinu Priboj. Njima nije bio problem da se zahtjev prihvati i da se uradi ono što je neophodno. Mi imamo dokumentaciju i tražimo od vas da pogledate i da se počne sa realizacijom. Gazde ovog grada su građani a mi smo ovdje servis tih građana i moramo izvršavati svoje obaveze, ukoliko postoji novac a postoji i ukoliko postoji projektna dokumentacija a postoji, dajte da to uradimo jer je to nešto što građane sleduje po zakonu a da vam za to ne moraju platiti. Dajte da izglasamo ovo i dajte dozvole.”

Odbornik Mustafa Fetić apelovao da izdaju dozvole, kazavši da nedopustivo da u “evropskom” Novom Pazaru imamo centralni ulice u brojnim naseljima koje nisu asflatirane. Istkao da Gradska uprava treba iskoristi ovu donaciju i na taj način ispuniti moralnu obavezu koju ima prema građanima.

“Ova tema je zabrinjavajuća, ono što većina sela po Srbiji ima urađenu mi još uvijek u gradu čekamo na to. Da sam ja gradonačelnik ja bih ova sredstva oberučke prihvatio jer je to za dobrobit mojih građana, sve ovo što vi govorite kao razloge zbog kojih se ne može dobiti dozvola jesu samo izgovori da se ovakvo nešto ne uradi.”

Odbornici SDP-SDA koalicije nisu imali sluha za ovaj problem. Često su digresijama pokušavali raspravu odvesti na drugu stranu, ističući kako sredstva nisu obezbijeđena ili pak da se radilo samo o “šarenoj predizbornoj laži”.

Odbornici SPP-a još jednom poručili da je obaveza Grada da izda dozvole, a ona će se obaveza SPP-a biti da se te ulice asflatiraju, jer su za njih garantovali.

izvor: SANA