Naslovna Vijesti Uništen mural Matice bošnjačke

Uništen mural Matice bošnjačke

510
Objavi

Nakon što su umjetnici naslikali mural “Za pravdu, pomirenje i bošnjačko jedinstvo”, nepoznati počinioci su sprejom preškrabali mural i napisali “SDP-SDA”. Iz Stranke pravde i pomirenja kažu nisu iznenađeni ali jesu zgroženi uklanjanjem murala, Matice bošnjačke. Svoje pristalice pozivaju da ostanu smireni, a simptiziere SDA i SDP-a da ne slušaju svoje šefove i izazivaju incidente.

Dešavanja protekle noći, ocjenjuje Edin Đerlek, generalni sekretar SPP-a ništa neočekivano.

“Zgroženi ali nimalo iznenađeni jer smo prethodnih dana imali situaciju da sijeku i uništavaju naše transparente, plakate. I danas smo imali događaj da su mural koji su radili umjetnici s porukom za pravdu pomirenje i bošnjačko jedinstvo uništili i na njemu napisali velikim slovima SDA i SDP”

Pozivaju, ne samo svoje pristalice već i aktiviste drugih stranaka na dostojanstvenost.

“Ono što mi sad možemo je da pozovemo naše ljude da ostanu pribrani, ali ja pozivam i njihove simaptizere i aktiviste drugih stranaka da ne slušaju svoje šefove koji ima naređuju da izazivaju incidente. Ako to budu nastavili da rade odgovarat će nadležnim organima. Pazite šta je licemjerno, oni kažu Zukorlićevi militanti naorućani do zuba ušli u Skupštinu, a u isto vrijeme demantuju sebe pa kažu-Medresanti. A nisu ni militanti ni medresanti već građani ovog grada.” kazao je Đerlek.

Građanima poručuje da ne nasijedaju na provokacije. Razloga za zabrinutost nema. Iz Pazara ne smije otići slika da se ovdje vrši nasilje i radikalizira stanje.