Naslovna Vijesti Zukorlić na Hadžetu: Naša pobjeda u Vijeću će značiti početak promjena na...

Zukorlić na Hadžetu: Naša pobjeda u Vijeću će značiti početak promjena na svim nivoima

635
Objavi

Nosilac liste “Matica bošnjačka” za predstojeće izbore za BNV akademik Muamer Zukorlić Muftija obišao naselja Hadžet i Šutenovac na poziv mještana. Prisutni na Hadžetu predstavili ključne probleme sa kojima se svakodnevno suočavaju, te zatražili od akademika Zukorlića da im pomogne, obzirom da, kako kažu, drugi već pune dvije decenije okreću glavu.

“Nikako da dobijemo afalt evo koliko godina. Obeća nam se, e taman ove godine pa ništa, pa do godine i opet ništa. I sad tu skoro nam rekoše kad smo bili u vezi ovih dozvola u opštinu, kažu: “Mi smo budžet za ovu godinu ispucali, ovo ako Muftija donese ove pare mi ćemo ih jedva dočekat. Želimo da uradimo što više”. To je bilo onog dana kada su bili oni razgovori. Međutim, poslije dva sata odgovor je bio potpuno drukčiji. Tako da, vidjećemo. Hvala vama od srca što ste došli. Naš glavni problem je taj asfalt, a ovo ostalo uz Allahovu pomoć. Znači, mi radimo i živimo ni od koga ništa ne tražimo, imamo svoje poslove, nismo zavisni ni od koje vlasti. Ne tražimo ništa, ponavljam, tražimo samo taj asfalt”, ističe mještanin Hadžeta

Pobjeda na izborima za BNV označava početak promjena u Sandžaku istakao Muftija.

“Pomozite ljudima da shvate i izađu na birališta. naravno, neko će reći to Vijeće nema vlast i tako dalje. Nema vlast onu koju bi trebalo da ima, ali ima vlast za očuvanje naše slobode i identiteta, našega bošnjaštva i naše vjere. Tu ima vlast. A za ove druge stvari kao što je put i druge svakodnevne potrebe građana, to je početak promjena. I ako Bog da, naša pobjeda u Vijeću će značiti početak promjena i na lokalnom i na Parlamentarnom nivou”, rekao je akademik muftija Muamer Zukorlić.

Nakon Hadžeta akademik Zukorlić obišao i mještane Šutenovca. I ovaj dio grada zaboravljen od strane gradske uprave.

 “Mi smo stali prema vama i zaista nemamo koga drugog da nam pomogne. Uradite nam to da nam djeca ne gaze blato, da ne bježe koje će auto proći da se zatvaraju iza kapija. Ovdje je moja kuća i ja moram sa unučadima da izažem i da gledam ko će da prođe da ga zalije blatom ili da non stop gledam da li je palo u blato, da li je kiša stvorila bare. Uvijek smo, ono što kažu u nekoj nevaljatnici”, kaže mještanin Šutenovca

Zukorlić kazao da u ovu borbu ne može sam. Što je veća podrška, više problema biće riješeno.

“Ovaj posao ne može niti jedan političar, pa makar bio i najbolji na svijetu, da obavi sam. Ovaj posao je vezan za građane i ja mogu da se borim za vas onoliko koliko me vi ovlastite. Onoliko koliko mi date glasova ja toliko mogu da se borim za vas. To je isto kao kad biste mi dali deset litara goriva i rekli da idem za Beč. Ja mogu da krenem, ali ne mogu sa deset litara da stignem do Beča, nego nakon stotinu kilometara moram da stanem da natočim. Dali ste mi goriva na prošlim izborima za dva poslanika, a mi smo predstavljali narod kao da imamo pet poslanika, evo čuli ste nas i napravili smo takav autoritet kao da imamo pet narodnih poslanika, ali ne možemo preko toga. Prema tome, kad nam date još glasova znajte da ćemo vas predstavljati na način na koji vas niko do sada nije predstavljao. I ovo do sad što smo vas predstavljali ja znam sigurno da se nećete zastidjeti kad vas mi predstavljamo. Učinit ćemo zaista koliko možemo”, istakao je nosilac liste “Matica bošnjačka” akademik Muamer Zukorlić Muftija.

Nakon Hadžeta i Šutenovca uslijedili obilasci još pet naselja u Novom Pazaru.